Modificar acord de divorci. Guia pràctica i tot el que necessita saber com fer-ho.

Modificar acord de divorci

Molts clients es dirigeixen a nosaltres sol·licitant-nos si poden fer canvis en el seu conveni de divorci o separació. Per això hem considerat oportú oferir-vos tota una sèrie de pautes i consells per a abordar aquesta qüestió i sobretot perquè valoreu la importància que té la redacció del vostre conveni a l’inici d’una separació.

1a Pregunta: vull modificar el meu conveni de divorci Puc fer-ho?

Sí per descomptat. Ara bé, no pot modificar-se davant qualsevol canvi o circumstància que tingueu tret que hi hagi acord amb el vostre ex cònjuge o ex parella i llavors evidentment podreu fer aquest canvi en qualsevol moment.

2a Pregunta. Que circumstàncies han de donar-se per a modificar el conveni?

Si existeix acord amb l’altra part, la modificació que vulgueu fer serà plenament lliure. Evidentment els límits vénen imposats perquè els pactes siguin respectuosos amb els drets dels menors afectats.

En cas que no existeixi acord i vulgueu sotmetre a decisió judicial la vostra proposta de modificació de conveni heu de saber que els jutjats valoraran el compliment d’una sèrie de requisits per a admetre aquest canvi.

Aquests requisits són fonamentalment els següents:

Que existeixin unes circumstàncies diferents a les que es van donar en el moment d’aprovació del conveni, succeïdes amb posterioritat a aquesta aprovació.

Que aquestes noves circumstàncies tinguin una entitat suficient. Qualsevol canvi no serà suficient per a suscitar un canvi de conveni.

Ha de ser un canvi de circumstàncies que pugui ser considerat permanent o almenys que no obeeixi a una situació de caràcter transitori.

El canvi esdevingut ha de ser una circumstància sobrevinguda, aliena a la voluntat del cònjuge que proposa el canvi.

3a Pregunta. Què haig de fer, en cas de necessitar o voler modificar el meu conveni?

Evidentment si la relació amb la teva ex parella continua sent correcta i cordial el millor és que exposis aquesta necessitat i consensueu una modificació de mutu acord.

Aconseguit l’acord l’important és que us poseu en mans del vostre lletrat/a per a donar formalització al nou acord.

Per contra, si l’enteniment no és bo o encara que ho sigui l’altra part no està per la labor d’acceptar el canvi proposat el més convenient abans d’actuar d’una manera o un altre és consultar amb un advocat/a especialitzat en la matèria.

Ell o ella et donaran les pautes per a valorar si la modificació que planteges pot o no prosperar judicialment i, en cas que no ho fos seria convenient que t’oferís les pautes que han de seguir-se per a poder proposar el canvi més endavant.

També pot acudir-se a una mediació familiar que, en cas que sigui acceptada per la teva ex parella, pot servir per a obrir una nova via de comunicació sobre l’assumpte.

En conclusió, heu de pensar que el vostre conveni de divorci en quedar formalitzat, després de la seva ratificació, en una sentència judicial no pot ser alterat davant qualsevol circumstància.

Ens us deixeu assessorar per aquells que, en el moment de signar el conveni, us indiquen que posteriorment pot modificar-se perquè no és cert. Per tant, heu de donar-li importància al redactat inicial del vostre conveni i deixar-vos assessorar correctament per despatxos especialitzats.

Per veure els nostres serveis disponibles, feu clic aquí

Segueix-nos a Facebook

Divorcis Online :

Més de 15 anys d’experiència. Especialistes en Dret de Família

Coneixem la llei al detall, però el que és encara més important és que sabem oferir als nostres clients l’assessorament legal que necessiten, en un llenguatge clar i comprensible, presentant-los totes les seves opcions i donant-los suport en la presa de decisions. Sabem que per als nostres clients no és agradable haver de recórrer a nosaltres, per això brindem una atenció professional, pròxima i humana, que resulta tan necessària en aquests processos tan complicats i de tanta càrrega emocional. Hem posat tota la nostra dedicació i anys d’exercici a aquestes àrees legals i, sens dubte, és el que millor sabem fer.

Al llarg d’aquestes dues últimes dècades ens hem convertit en autèntics especialistes en Dret de Família i comptem amb fins a 14 àrees dins d’aquest, que abasten des de processos de divorcis i ruptures de parelles de fet, a dret de menors i successions, passant per la planificació patrimonial i assessorament fiscal, entre molts altres.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »